Az itt következő néhány sort pihenőül szánom mindazoknak, akik vették a fáradságot, hogy áttanulmányozzanak - legalább néhány - komoly információt, amit megosztottam honlapomon a kedves olvasóval. S szánom azoknak is, akik egyszerűen csak kedvelik a könnyed olvasnivalót csak úgy; l'art pour l'art.

Természetesen a cicáknak is van személyisége. Van jó és rossz napja, intelligenciája, vannak érzéseik. Hogy mi befolyásolja azt, hogy cicánk kedves, hízelkedő, nyitott, vagy éppen félénk, tartózkodó és öntörvényű? Részben - és leginkább - a fajta határozza ezt meg. A Maine Coon ebből a szempontból pont az a fajta,amelytől csak szépet és jót remélhetünk.

;-)

Fontos természetesen az is, hogy mit örökölt a macska a szüleitől, illetve távolabbi őseitől. Számít természetesen - csakúgy, mint az embernél is - a neveltetés. Azaz, hogy a tenyésztő hivatása csúcsán áll-e, avagy csak egy "kókler", aki nem ért valójában a macskákhoz. A kiscicákat ugyanis már születésük pillanatától komoly és szisztematikus munkával SZOCIALIZÁLNI kell. Ezt a jó tenyésztő pontosan tudja, s ha ilyentől veszünk macskát, jó eséllyel kiegyensúlyozott, emberszerető állatot vihetünk haza.

Amikor pedig mindezek az információk még mindig nem adtak kellő magyarázatot számunkra macskánk természetére...


Íme a HOROSZKÓP:


A Kos (március 21 - április 20.)
csillagjegyű macskád sok-sok meglepetést okozhat. Egészen addig, amíg meg nem tanítod neki, ki is az úr a házban.  Vad, és pontos, ha célozni kell, váratlanul csap le. Ezt a rengeteg "ajándék" is bizonyítja, amit a küszöbödön hagy neked. De a rendszerint rozsdás-vörösesen csillogó szőrű Kos-macska csodás társaság is. Játékos, néha túlzottan is, minden iránt nagy, sőt túl nagy lelkesedést mutat. Legyen neki ehhez rengeteg tere, játssz vele gyakran, lehetőleg egérvadászatost, és gondoskodj róla, hogy legyen mindig elég majszolnivaló macskafüve. Ettől lecsillapszik majd egy kicsit.
Bika (április 21 - május 20.)
Ezek a csodás macskák a szabad eget szeretik a legjobban. Ha hirtelen nem találnád, biztos, hogy a kertben van, a virágágyások között, ha pedig erre nincs mója, akkor az ablakpárkány a kedvenc helye. Egész nap heverészik, csak a csillapíthatatlan étvágya készteti őt mozgásra. Ha éhes, hajlandó még a legkényelmesebb fotelból is vadászatra indulni. Nem túl nagytestű, annál "kompaktabb", és a hangja sem semmi, ha rázendít. Jó lesz, ha odafigyelsz arra, mit kap enni, mert az egész napi heverészés bizony nem sok energiát fogyaszt. Hiába falánk, mégis csodaszép, és téged úgy szeret, ahogy vagy, és gyermekeidet is szereti.


Az Ikrek (május 21 - június 21.)
Tiéd az évszázad játszótársa! Gyors és ruganyos, mindig célba talál. Jó lesz hát, ha a kalitkát, a madáretetőt jó magasra teszed, hogy a repülő macska el ne érje. Mindig fülel, a környezetét még csukott szemmel is figyeli, mindenről tud, pedig úgy fest, mintha állandóan csak aludna, vagy legalábbis heverészne egész nap, lehetőleg magas helyeken, a könyvespolc tetején például. De ne csodálkozz azon sem, ha épp a csilláron lóg. Az Ikrek-macska gyakran tűnik vékonykának, persze, állandóan mozog, ezért bősgesen etetheted, lehetőleg napi több, kisebb adagban. Nagyon jól elvan magában is, de az az igazi, ha van társasága, lehetőleg még egy macska. Ha sokáig nem veszel róla tudomást, rámenős lesz. Ez akkor is igaz, ha te például aludnál inkább, ezért jó, ha van néhány játéka kéznél, amivel elfoglalhatja magát, amíg neked más dolgod van. Bizonyosodj meg arról is, hogy tudja, te is el vagy foglalva, mert rólad is gondoskodni akar.
A Rák (június 22 - július 22.) 
-macska birtokol téged, és nem fordítva. Gyakran kapod rajta, hogy a sarkadban jár, bárhova is mész a házban. Imád a konyhában lebzselni, és a közmondásban szereplő macska, amelyik minden halat megdézsmálna, az bizony Rák csillagjegyű. Az akváriumot is megbűvölve bámulja, jó lesz, ha biztonságos helyre teszed előle. Ha ételről van szó, egyáltalán nem hűséges, bárkinek képes udvarolni, ettől előbb-utóbb megőrülsz. Hogy hogyan és mit eszik, az az érzelmi állapotától függ. Ha stresszes állapotban van, lehet, hogy egy falat sem megy le a torkán. Imádja az édességet, de mintha odafigyelne a vonalaira. Ha jól akarsz vele bánni, legyen mindig a közelében vízfelület, akár egy tál ivóvíz, nem csak belenyalni, arra a célra is tökéletes, hogy nézegethesse magát benne. Soha ne emeld fel a hangodat, mert nagyon érzékeny, ha fenyegetve érzi magát, elbújik. A Rák-macska ügyesen fejezik ki magát, és megérzi, neked mire van szükséged.
Az Oroszlán (július 23 - augusztus 22.)
sikerre vágyik. Meglehetősen nehezen felejti el, ha megbántották, és kissé hiú is. Bármit is tesz, olyan, mint az igazi nagyragadozó. Ráadásul ő a ház ura, ezt leszel szíves tudomásul venni. De ha sikerül kifejezned, mennyire is imádod és tiszteled őnagyságát, simogatod, fésülgeted, kényezteted, szeretettel hálálja meg, hiszen az Oroszlán a szívek királya is. Gyakran csodás bundája van az Oroszlán csillagjegyű macskának. Keféld ki hát napjában legalább egyszer, és ne felejtsd el megmondani neki, milyen szépséges lett.
A Szüz (augusztus 23 - szeptember 22.)
tisztaságmániás, többet mosakodik az átlagos macskánál. Igen félénk, még azt is meggondolja, melyik függönyre és bútordarabra merjen felmászni. Atlétikus, mozgékony és gyors - minden lépése kiegyensúlyozott. Leginkább így lehetne leírni egy Szűz csillagképű macskát. Gondodat viseli neked is, és minden más állatkának is a házban. Ha nincs több háziállatod, szerezz neki legalább egy kedvenc játékot, amit dédelgethet. Gyakran válogatós, és csak csipeget, jobb szereti a több apró étkezést, az apró finomságokat, mint egy nagy és kiadós kaját. Játssz vele gyakran, és gondoskodj néznivalóról neki akkorra is, ha nem bolondoztok együtt. Egy jó kis ablak, ahonnan nézegetheti a kertben a madarakat, megteszi. Feltétlenül vegyél neki macskafüvet.


A Mérleg (szeptember 23  - október 22.)
sármos és elegáns. Kedvességével leveszi a gazdit a lábáról. Sok szeretetre van szüksége, viszont utál veszekedni. Kifejezetten zeneszerető. A Mérleg-macska azt szeretné, hogy mindig mindenki egyetértésben éljen. Inkább otthagyja az utolsó finom falatot a tálban, csak hogy meggyőződhessen róla, a vendégek is jól érzik magukat. A Mérleg-macska nagyon barátkozó. Sosem fog az ágy alatt bujdosni. Mindig ott lesz az oldaladon, és csak helyeslésre, biztatásra vár. Mondd csak meg neki, milyen csodálatos. Csak akkor lazít, csak akkor nyugszik meg, ha biztosan tudja, szereted. A Mérleg-macska gyakran igazán kimagaslóan gyönyörű, persze, mert az uralkodó égiteste a Vénusz. Gondoskodj róla, hogy békességben élhessen, megérdemli.


A Skorpió (október 23 - november 22.)
csak egy kívánságot fogalmaz meg: mindig az övé legyen az utolsó szó. Ő a te gazdád, és nem fordítva: odáig is elmegy, hogy megjelöli a ruháidat, mint saját "területét". Az értékes cuccokat ezért jó, ha azonnal elrakod, de hagyj elöl azért valamit, ami a te illatodat hordozza, amit nem baj, ha megjelöl. És ne lepődj meg, ha az a ruhadarab egyszer csak eltűnik, egész biztos, hogy magával hurcolta a titkos búvóhelyére, hogy senki más ne láthassa, szagolhassa. A kicsit ideges, érzékeny és kíváncsi Skorpió-macska gyakran kerülhet bajba, ha a saját maga feje után megy, ha új dolgokat akar felfedezni. Ha nem találod, keresd a túl magas fal tetején, vagy a fűtéscsövek között. Hadd legyen ezernyi ideje a szundikálásra és álmodozásra. Ilyenkor mindig valami víz közelében találod meg - az álmai innen erednek. Szükségük van megfelelő stimulálásra, ehhez a bekapcsolva hagyott televízió tökéletes számára. Idegenekkel szemben extra óvatos, el is bújik addig, amíg valami jelet nem kap tőled, hogy minden rendben van. Segíts neki, hogy biztonságban érezhesse magát.


A Nyilas (november 23  - december 21.)
imádja a kalandokat. Mindent legalább egyszer ki akar próbálni. Nagy a mozgásigénye, ezért esőben is képes odakint ázni. Nyughatatlan, és trendcsináló. Majd ő megmutatja az egész "törzsnek", hogyan is kell élni! Minden hülyeségben benne van, és egymagában is gyakran indul lehetetlen kalandokra. Imád a szabadban lenni, ha teheti egészen a legközelebbi kiserdőig, vagy legalább parkig elszökik. Tüzes a természete, de nem feltétlenül hebehurgya. Ennél azért megfontoltabb, előre tervez. Figyeld csak meg, képes órákig elülni egy vakondtúrás mellett, és közben arról álmodozik, mit is fog majd a többi macskának mesélni. Ha teheted, tarts mellette más állatkákat is, imádja a társaságot. Emlékszel  Sylvesterre, a rajzfilmmacskára? Na, pontosan olyan.A Bak (december 22 - január 20.)
kifejezetten udvarias természetű, nem zavarja a költözés és a hosszas, viszontagságos utazás sem. Kedves, türelmes társ.  A bak-macska örök túlélő. Ne is próbálj elvenni tőle semmit, a kedvenc játékát főleg ne, még ha nagyon unod is, hogy állandóan azt vonszolja maga után. Senkivel nem hajlandó semmit sem megosztani. Jó, ha megbizonyosodsz róla, hogy a többiek - a családtagok, és a házban élő többi állatka - is jól tudják ezt. A legszerencsésebb, ha a többiek amúgy is engedelmes, szófogadó lelkek. Bak-macskád sohasem fog látványosan vadászni, hozzád dörgölőzni, inkább alig észrevehetően jelzi csak, hogy ott van, de ha biztonságban érzi magát, mindig ott lesz.

A Vizöntö (január 21 - február 18.)
hangulatmacska. Aki nem foglalkozik vele eleget, számíthat felháborodására. Vajon kié lehet az a macska ott a csilláron? Ugye nem a te Vízöntő-macskád? Dehogynem! Bármire képes, hogy felhívja magára a figyelmet, és ebbe beletartozik a jó hangos nyávogás is. Mellette sohasem fogsz unatkozni. Rendszerint ő a bandavezér. Szüksége van a nagy társaságra, az egész napos "szórakoztatásra". Nagyon pontosan és érthetőn ki tudja magát fejezni, ha szüksége van valamire, és remekül be fog téged is idomítani. Imádja, ha beszélnek hozzá, ha beszélgetés folyik körülötte. De megvan neki a saját kis szőrös baráti társasága is, úgyhogy ne lepődj meg, ha időnként hazahozza a haverokat is.A Halak (február 19  -március 20.)
jegyében született cicussal nagy szerencséje van a gazdinak. Hízelgő, érzékeny, és folyamatosan szüksge van a cirógatásra, szeretgetésre. Ezért ideális házikedvenc, ha vannak gyerekek a házban: hagyja, hogy kényükre-kedvükre nyúzzák. Nagyon érzékeny, minden hangulatváltozást megérez, így ne csodálkozz azon, ha néha arra van szüksége, hogy félrevonulhasson.


Forrás: noiportal


AglowCoons maine coon tenyészet mainecoon eladó

Maine coon eladó legnagyobb mainecoons eladó kiscica


< a href="Kapcsolat.html" > Maine coon
< a href="Maine coon.html" > Aglowcoons < a href="Maine coons.html" > óriási Maine coon