Kiscicát vásárolni hosszú távú elkötelezettséget jelent.
Mire Ön eljut a macska vásárlás során eddig a pontig, máris sok-sok információt összegyûjtött, és sok-sok döntést meghozott. Megbeszélte a családjával elhatározását, kiválasztotta a fajtát, esetleg kiállításra is ellátogatott, vagy felkeresett néhány weboldalt.
De ne higgye, hogy mostantól könnyebb dolga lesz!
Sajnos, egyáltalán nem könnyû egy kívülálló részérõl felismerni a különbséget a megbízható tenyésztõ (macska nemesítõ!!!) és a pénzéhes macska szaporító között…
Ebben az embert próbáló munkában kívánok segítséget nyújtani Önnek az itt következõ néhány fontos szempont felsorolásával, melyek segítségével közelebb kerülhet céljához, azaz, hogy valóban egy Önnek megfelelõ, jól szocializált kiscicát vigyen haza, akivel boldog, kiegyensúlyozott, hosszú együtt töltött idõre számíthat, és nem háborúra, állatorvostól állatorvosig szaladgálásra, legrosszabb esetben pedig szomorúságra, esetleg jogi procedúrára…
Megbízható tenyésztõ, azaz fajtanemesítõ az, aki:
1)    Jól tájékozott az adott fajta tulajdonságairól és ismeri a sztendert.
    
2)    Valamely macskaegyesületnél regisztrált tag.
    
3)   Legalább idõrõl idõre részt vesz kiállításokon, tehát nem ódzkodik attól, hogy elismert szaktekintélyek mondjanak véleményt a cicáiról.
    
4)   A macskatenyésztés témájában tájékozott, és olvasott. Továbbképzéseken vesz részt annak érdekében, hogy a legújabb tudományos ismeretek birtokában legyen, és ezeket alkalmazni is képes.
    
5)   Lehetõleg egy, vagy maximum két fajtát tenyészt.
    
6)   Soha nem adja oda a kölyköt az új gazdinak a cica 12 hetes kora elõtt.
    
7)  Tenyészállománya tagjain elvégezteti az elérhetõ szûrõvizsgálatokat, és ezek eredményeit kérésre meg is mutatja.
    
8)  Cicáit családi környezetben neveli. (Soha ne vegyen cicát olyan helyrõl, ahol ketrecben tartják a felnõtt vagy akár a kölyök állatokat!!!!!!!!!! Ezekbõl a kicsikbõl nemigen válhat megfelelõen szocializált kedvenc.)
    
9)  Elzárkózik attól, hogy arra való tekintettel adjon árengedményt, hogy Ön nem kér törzskönyvet. (A törzskönyv ára 1.500 - 3.000,- Ft, ami nyilván nem lehet valós alapja árengedménynek.)
    

10)   Számlát ad úgy a foglalóról, mint a teljes vételárról.

11)   Írásbeli szerzõdést köt Önnel, melyben a garancia kérdésére is kitér.
    
12)   Vállalja, hogy a cica elvitele után is tanácsokkal áll az Ön rendelkezésére.
    
13)  Prémium táppal, vagy azzal egyenértékû természetes étrenddel eteti egész tenyészállományát, ideértve a kölyköket is.
 
14)   Nõstény cicáit nem "gyártósorként mûködteti", azaz azok évente csak egyszer szülnek. De ha véletlen "baleset" történik, akkor gondja van rá, hogy az adott nõstény kipihenhesse a babázást. (Semmilyen magyarázat nem elfogadható arra, ha egy éven belül több nõstény is háromszor szült az adott tenyészetben!!!!!)

15)    Soha nem ad, és nem is adott el kismacskát állatkereskedésnek.
 
+1)    Sok-sok KÉRDÉST tesz fel Önnek, az Ön kérdéseire pedig készséggel válaszol!!!

  AglowCoons maine coon tenyészet mainecoon eladó

  Maine coon eladó legnagyobb mainecoons eladó kiscica


< a href="Maine coon.html" > Maine coon
< a href="Aglowcoons.html" > Aglowcoons < a href="Maine coons.html" > óriási Maine coon