Kiscicát vásárolni hosszú távú elkötelezettséget jelent.

Mire Ön eljut a macska vásárlás során eddig a pontig, máris sok-sok információt összegyűjtött, és sok-sok döntést meghozott. Megbeszélte a családjával elhatározását, kiválasztotta a fajtát, esetleg kiállításra is ellátogatott, vagy felkeresett néhány weboldalt.
De ne higgye, hogy mostantól könnyebb dolga lesz!

Sajnos, egyáltalán nem könnyű egy kívülálló részéről felismerni a különbséget a megbízható tenyésztő (macska nemesítő!!!) és a pénzéhes macska szaporító között…

Ebben az embert próbáló munkában kívánok segítséget nyújtani Önnek az itt következő néhány fontos szempont felsorolásával, melyek segítségével közelebb kerülhet céljához, azaz, hogy valóban egy Önnek megfelelő, jól szocializált kiscicát vigyen haza, akivel boldog, kiegyensúlyozott, hosszú együtt töltött időre számíthat, és nem háborúra, állatorvostól állatorvosig szaladgálásra, legrosszabb esetben pedig szomorúságra, esetleg jogi procedúrára…

Megbízható tenyésztő, azaz fajtanemesítő az, aki:

1)    Jól tájékozott az adott fajta tulajdonságairól és ismeri a sztendert.
    
2)    Valamely macskaegyesületnél regisztrált tag.
    
3)   Legalább időről időre részt vesz kiállításokon, tehát nem ódzkodik attól, hogy elismert szaktekintélyek mondjanak véleményt a cicáiról.
    
4)   A macskatenyésztés témájában tájékozott, és olvasott. Továbbképzéseken vesz részt annak érdekében, hogy a legújabb tudományos ismeretek birtokában legyen, és ezeket alkalmazni is képes.
    
5)   Lehetőleg egy, vagy maximum két fajtát tenyészt.
    
6)   Soha nem adja oda a kölyköt az új gazdinak a cica 12 hetes kora előtt.
    
7)  Tenyészállománya tagjain elvégezteti az elérhető szűrővizsgálatokat, és ezek eredményeit kérésre meg is mutatja.
    
8)  Cicáit családi környezetben neveli. (Soha ne vegyen cicát olyan helyről, ahol ketrecben tartják a felnőtt vagy akár a kölyök állatokat!!!!!!!!!! Ezekből a kicsikből nemigen válhat megfelelően szocializált kedvenc.)
    
9)  Elzárkózik attól, hogy arra való tekintettel adjon árengedményt, hogy Ön nem kér törzskönyvet. (A törzskönyv ára 1.500 - 3.000,- Ft, ami nyilván nem lehet valós alapja árengedménynek.)
    
10)   Írásbeli szerződést köt Önnel, melyben a garancia kérdésére is kitér.
    
11)   Vállalja, hogy a cica elvitele után is tanácsokkal áll az Ön rendelkezésére.
    
12)  Prémium táppal, vagy azzal egyenértékű természetes étrenddel eteti egész tenyészállományát, ideértve a kölyköket is.

13)   Nőstény cicáit nem "gyártósorként működteti", azaz azok évente csak egyszer szülnek. De ha véletlen "baleset" történik, akkor gondja van rá, hogy az adott nőstény kipihenhesse a babázást. (Semmilyen magyarázat nem elfogadható arra, ha egy éven belül több nőstény is háromszor szült az adott tenyészetben!!!!!)

14)    Soha nem ad, és nem is adott el kismacskát állatkereskedésnek.

 
+1)    Sok-sok KÉRDÉST tesz fel Önnek, az Ön kérdéseire pedig készséggel válaszol!!!

  AglowCoons maine coon tenyészet mainecoon eladó

  Maine coon eladó legnagyobb mainecoons eladó kiscica


< a href="Maine coon.html" > Maine coon
< a href="Aglowcoons.html" > Aglowcoons < a href="Maine coons.html" > óriási Maine coon